Notice: Trying to access array offset on value of type null in /customers/5/9/5/athfloradesign.no/httpd.www/catalog/controller/blog/blog.php on line 93 Nepenthes Bloody Mary

Kannebærer / Nepenthes Bloody Mary


Nepenthes Bloody Mary - Fargerike kanner. Lange dekorative blad. Men også en plante med unike egenskaperNepenthes er en slekt kjøttspisende planter i plantefamilien Kannebærere. Plantene fanger stort sett insekter, men de større variantene kan også fange mindre dyr. Kannene kan sammenlignes med en magesekk. I denne produserer plantene enzymer for å bryte ned fangsten til små bestanddeler som kan fortæres. I tillegg inneholder kannene proteiner som fungerer som immunforsvar. Det er ikke bare mat som kan finne veien til kannene, men også alle bakteriene som omfavner oss.

Så langt er det funnet rundt 160 arter av Nepanthes, men tallet er stigende med stadige nye funn. I tillegg avles det frem krysninger for å få frem dekorative eller hardføre egenskaper.

Bloody Mary er en kryssning hvor både utseende og hardhet er ivaretatt. Variantene som den er utvikler fra er N. Ventricosa og N. ampullaria som naturlig vokser i forskjellige høyder. Dette gjør at den kan trives over et bredt temperaturområde. Den er derfor en av variant som anbefales for Nepenthes nybegynnere.


Stell

I Norge kan den stå ute på den varmeste sommeren, men når temperaturen nærmer seg 15 grader om natten så bør den bo inne. Inne anbefales den å få en plass hvor den får direkte sollys noen timer om dagen. Opprinnelig behøver den ikke vinterdvale, men den norske vinterens korte dagslys vil få den til å vokse saktere. Plukk av gamle stygge blad og kanner når nye vokser frem.

Jorden skal holdes fuktig, men pass på at jorden ikke står i vann. Når planten kommer i hus kan det være lurt å sjekke om det er veske i kannene. Planten skal produsere dette selv, men dersom det forsvinner under transport så kan det være greit å tilføre 1 cm, så slipper kannene å være tørr frem til ny veske er produsert.

I vinterhalvåret når det ikke er insekter å fange, kan man mate planten med insekt fra dyrebutikker eller tilføre flytende spesialnæring for Nepenthes i kannene. I tillegg kan det være lurt å spraye planten i vinterhalvåret siden oppvarmet kald luft skaper tørre inneklima.